Mâine, 24 ianuarie, ziua Unirii de Temelie în opinia mea, lansăm la Alba Iulia proiectul național ”100 de chipuri românești”. Se muncește pe brânci, dar știu sigur cât de pline de bucurie ne vor fi sufletele anul acesta pe 01 decembrie, când, după ce vom reuși să fotografiem cu aceeași tehnică de acum 100 de ani, 100 de chipuri reprezentative ale României, vom reface poza cu mulțimea și oficialitățile pe Câmpul lui Horea.

Acum mai bine de 100 de ani, mama lui Samoilă Mârza, singurul fotograf al Unirii, a vândut doi boi pentru a-i cumpăra lui Samoilă aparatul de fotografiat.

Cu investiții în echipamente în valoare poate de chiar mai mult decât prețul a doi boi de la începutul secolului trecut, Radu Chindriș, reinterpretează spre conservare fotografiile folosite de oamenii politici ai epocii în timpul tratatelor de pace de la Paris pentru a demonstra voința națională.

Fugașin & Partenerii are ambiția de a face din acest proiect unul național și de a prezenta o Românie unitară.

Personal, îmi doresc să arătăm românilor câte niveluri de percepție sunt: avem o Românie medievală, avem o Românie preistorică, avem o Românie capitalistă, avem o Românie sclavagistă, avem o Românie post-modernă. Fiecare segment trebuie să se regăsească într-o țară unică. Trăim simultan în toate segmentele pe care noi le considerăm istorice.

Ne puteți însoți în demersul nostru și vă așteptăm cu drag pe toate canalele de social-media: 100dechipuri.

 

Spread the word