Cum am ajuns să fiu coach la Guerrilla Camp?


Simplu: ideea lor despre un Camp pentru antreprenori, cărora să li se ofere un spațiu de lucru gratis, promovare gratis, susținere din partea unui avocat, contabil, NLP coach gratis mi s-a părut de foarte bun augur. Prin urmare, le-am scris și eu că aș dori să le împărtășesc celor din camp din experiența mea de antreprenor și de consultant financiar și că doresc să îi învăț cum să își construiască încă de la început business-ul astfel încât să fie finanțabil de către bănci, societăți de leasing sau…cine știe, mai târziu de către un fond de investiții.
Și…le-am scris, ne-am văzut, ne-am plăcut, am conceput o ”programă” de lucru și am început.
Când i-am cunoscut prima dată pe cei din camp, mărturisesc că mi-ar fi plăcut să fie mai multe fete, dar nici 33% business-uri propuse de fete nu este rău…iar până la ora la care vă scriu, ideea de business a Elenei Ovreiu, LiveCare este cea care conduce în clasamentul preferințelor celor care ne urmăresc.
Spun asta nu pentru că aș fi ultra feministă, ci pentru că personal, mă bucur mult când văd și fete/ femei care au curajul să încerce să-și trăiasca viața la adevăratul lor potențial.
Bărbații par să aibă mai mult curaj în a face pasul spre a-și asculta o anumită chemare.

Eu fac cu și pentru ei exact ceea ce mi-am dorit atunci când am înființat firma: să ajut companiile românești să crească în mod sănătos. Le explic despre riscurile la care se supun dacă nu au contracte bine negociate, dacă nu reușesc să identifice și să renunțe la clienții toxici, dacă nu știu să folosească diverse instrumente financiare pentru a fi competitivi, dacă nu știu să pună preț pe ei și pe munca lor.
Consider că se vorbește prea puțin despre starea de sănătate a unui business, concentrându-ne prea mult pe creșteri de cifră de afaceri. Am văzut din păcate puțini antreprenori care au știut la un moment dat să spună: ”am ajuns la un nivel la care nu mă așteptam, hai să vedem dacă baza pe care am construit afacerea a rămas solidă. Ce pot să îmbunătățesc la afacerea mea astfel încat să rămână sau să devină una capabilă să facă față unor șocuri?”
Dar percepția mea față de noua generație de antreprenori, din care toți cei din Guerrilla Camp fac parte, este că ei sunt deschiși să cunoască lucruri, sunt deschiși și curioși să înțeleagă din experiența altora, să colaboreze între ei, fiind din fericire, lipsiți de aura de Atotștiutori incapabili să își vadă propriile limitări.
Banii nu sunt primul motiv pe care cei din camp l-au invocat atunci când i-am rugat să îmi spună ce i-a hotărât să înceapă o afacere pe cont propriu. Totuși, nici unul nu este ipocrit și prin urmare determinarea lor nu s-ar putea caracteriza prin ”altruism” ci prin ”contribuție”. Nu are sens să detaliez aici modul în care fiecare din ei își dorește să contribuie, vă puteți da singuri seama urmărindu-i pe Guerrilla Camp și credeți-mă că îi observ cu mare bucurie cum iau șansa pe care le-o oferă expunerea de la Radio Guerrilla extrem de în serios, cum muncesc pe brânci și se ajută unii pe ceilalți.

Abia aștept să intrăm puțin mai mult în detaliu pe partea de conceperea de business-plan-uri și să reușim să și finanțăm până în februarie 2019 multe din ideile celor 15!

Spread the word