Ne-am întors cu toții din vacanță și s-a reînceput activitatea în Guerrilla Camp.
Și da, după cum ați auzit au rămas 14 concurenți.
Deși personal susțin decizia oricărei persoane de a încerca să lucreze pe cont propriu, mărturisesc că am fost destul de dură cu cei din camp la început, încercând să descopăr ce anume i-a determinat să facă acest pas.


Long story short: cum să decid dacă îmi dau demisia și mă apuc de antreprenoriat?

1. Întâi te-aș ruga să îmi explici care este ideea ta de business.
2. Pe urmă, te voi întreba care este profilul tău: ce ai studiat la școală? în ce domeniu ai lucrat înainte? ce pasiuni ai tu? care este harul tău? unde crezi tu că ești foarte bun?
Dacă ideea ta de business nu are nici o legătură cu profesia sau cu pasiunile tale, cu harul tău, înseamnă că decizia de a-ți întemeia un start-up este una care pornește de la niște premise greșite.
Și stați voi liniștiți, că se întâmplă asta și la case mai mari: am văzut de nenumărate ori antreprenori de succes, care după ce au ajuns la un anumit nivel în business-ul lor, brusc s-au hotărât să înceapă un alt business, fără nici o legătură cu cel existent sau cu experiența lor. Un fel de moft! Un moft scump!
Iar în 98% din cazuri se ajunge la situații in care se cheltuie sume considerabile din business-ul on-going, care funcționează și este profitabil, pentru a întreține o afacere la care nu ne pricepem, dar ne ambiționăm să nu recunoaștem asta până chiar la a periclita firma care inițial mergea bine.
Vestea bună în toată această poveste?
Urmează-ți harul! Fiecare dintre noi este bun la ceva, are o chemare către ceva anume. Care este harul tău? Nu fii modest (nici îngâmfat)…gândește-te…uită-te în oglindă și întreabă-te: la ce anume mă pricep eu foarte bine? Ce îmi iese aproape perfect întotdeauna?
Ei bine…acel lucru care-ți va veni în minte, oricât de incredibil ți s-ar părea la început, exact acel lucru va ajunge să îți aducă și bani.
Easy-peasy, nu?
Te provoc! Să te uiți în oglindă și să îți descoperi harul!

Spread the word